Turbanskägget

Där var han igen. Den där skäggige mannen i turban som pratar om de otrogna och islams herravälde i världen.

Vart hittar de honom? Sätter de ut en annons i stil med : ”Hej, vi ska göra en dokumentär om Islam som ska vara skenbart objektiv. Av alla ni muslimer söker vi dig från den lilla minioriteten med skruvade ideér och långt skägg för att du ska få en halvtimme att berätta om din våldsamma och dogmatiska tolkning av Islam. Om du är en av de mer än 99% av alla muslimer som är som allt annat folk i världen behöver du inte besvära dig med att höra av dig.”

 

För ett tag sedan såg jag det välbekanta skägget på kunskapskanalen, i del 2 av serien "Vi är alla Abrahams barn":

 


Varför alltid denne person?

 

http://svtplay.se/v/2766586/vi_ar_alla_abrahams_barn/del_2_av_3?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2766593/sb,p132167,1,f,-1

Placerad i fel dokumentär
Skägget här ovan var en f.d. Brooklynjude. Denne flyttade till Israel och konverterade till Islam i princip över en natt och började utöva den mysigaste av fundamentalistiska tolkningar. Att barn under 10 år dör kan vara bra då de kommer till paradiset och Islam bör ta över världen med antingen våld eller folkökning är enda utvägen menade denna turbanprydda amerikan.

I en dokumentär om psykologiska verkningar av barndomstrauman, djupa existensiella kriser och psykologiska profiler som attraheras av våld och extremism hade det här varit en perfekt inidivid att behandla men varför får han en halvtimme i en dokumentär om Islam?

 

Är svenskar huliganer och asadyrkare?

Det är ungefär ge en hårdnackad nationaldemokrat en monolog på en halvtimme i en dokumentär som handlar om Sverige. Eller att en rakad huligan med knogjärn skulle få prata ostört om sin fotbollsklubb i en dokumentär om sin fotbollsklubb, låt oss säga IFK.

 

Vad drar en tittare som inte har personlig erfarenhet av varken Sverige eller IFK, låt os säga en spanjor i Madrid eller en Amerikan i Texas?

 

Den medvetna eller undermedvetna slutsaten bör bli något i stil med att de flesta svenskar tror på asagudar och vet inget roligare än att klubba ner utlänningar och att den som hejar på IFK med stor sannolikhet kastar flaskor, tänder eld på läktare och misshandlar ÖIS'are. Borde inte dessa individer ha behandlats i en dokumentärer om exempelvis huliganvåld och extrema politiska ideologier istället?

 

Om spanjoren eller amerikanen aldrig får möta vanliga svenskar eller anhängare av IFK, eller få en annan bild av situationen kommer de fortsätta tro vi svenskar är våldsamma asadyrkare med inslag av galna huliganer. Det är precis detta som hänt med västvärlden i sin syn på Islam. Genom en ensidig och sned rapportering på i princip alla fronter har hela väst fått en sned syn på muslimer och Islam. Dokumentärfilmernas bidrag till detta lass är just att de så ofta skildrar skäggiga extremister hellre än vanliga muslimer.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

concreto

- för dig som struntar i vad Blondinbella gjorde imorse

RSS 2.0