Slöseri inom Västtrafik

I Stora Höga och Jörlanda har Västtrafik satt upp nya, dyra busskurer utan någon egentlig anledning varför. Samtidigt är det ofta billigare att åka bil från Stenungsund till Göteborg än buss, fastän stora delar av en bussbiljett finansieras av skattepengar och en buss innehåller många betalande människor.

Dessa busskurer är förmodligen toppen på ett isberg av slöseri, ett slöseri vi alla får betala för, som kan förklara detta.



Vi har ännu ingen siffra på vad dessa busskurer kan ha kostat, men tänk er själva. En busskur är ordentligt förankrad, vilket innebar att en lastbil med kran och tillhörande personal och verktyg måste tas in för att ta bort den gamla busskuren. En ny busskur är säkerligen inte billig i inköp och kräver ytterligare en arbetsinsats.

Det var inget som helst fel på dom gamla busskurerna, åtminstone inget som inte kunde ha ordnats med en pensel och en färgburk.

Vid dom nya busskurerna i Stora Höga saknas ännu ca 2 månader efter att dom nya monterats papperskorgar, alltså en konkret försämring mot innan. På informationstavlan finns ingen informationslapp om hur man ska gå tillväga för att få ekonomisk ersättning om bussen inte kommer, något som fanns förut.
Vi har också kunnat se hur interiören förfallit allt mer på Röd Express.

En enkelbiljett utan Västtrafiks laddningskort kostar en fredag natt som denna 120 kronor från Göteborg till Stenungsund. Med ett privat flygbolag kan man vid vissa särskilda tillfällen flyga över hela Europa för ungefär denna kostnad, trots att man måste betala speciella straffskatter för flyg.  

Dagtid med Vässtrafiks kontoladdningskkort kostar det 60,60 kr att åka från Stenungsund till Göteborgs centralstation. Det går att göra denna resan billigare ensam i en bil, slitagekostnader på bilen inräknade. Detta fastän bussen innehåller så många betalande människor och den offentliga sektorn redan betalar en stor del av biljetten.

Kollektivtrafiken är väldigt viktig för det ekonomiska livet i vårt samhälle och för vår miljö. Många är helt beroende av Västtrafik i både sitt arbets- och privatliv för att kunna transportera sig. Situationen inom Västtrafik idag gör dock att många anser att dom betalar ett för högt pris i förhållande till vad dom får, utan att ges någon valmöjlighet.

Planka.nu är en organisation som representerar dessa människor, delvis genom nedanstående sida.

http://www.biljettkontroll.se/

Bedöm själva om det är försvarbart eller inte.













Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

concreto

- för dig som struntar i vad Blondinbella gjorde imorse

RSS 2.0